Tippek strandtörölköző vásárlásához

 

Számos különböző típusú, mindenféle célra használható törölközővel találkozhatunk, de ha egy megfelelő méretű, ragyogó, élénk színű és fiatalos törölközőt keres, ami úszás után gyorsan megszárad és kényelmes pihenőhelyet biztosít a tengerparton vagy a medence partján, akkor egy igazán megfelelő strandtörölközőre lesz szüksége.

A strandtörölközők minden más típushoz hasonlóan, különböző méretben és minőségben állnak rendelkezésre. Ám a közönséges törölközők általában nem elég nagyok ahhoz, hogy kényelmesen elférjen rajta. Egy megfelelő strandtörölköző ugyanolyan elengedhetetlen kelléke a tengerparti nyaralásnak vagy bármely medence-parti kikapcsolódásnak, mint egy fürdőruha.

Válasszon egy olyan színt vagy mintát, amely a legjobban illeszkedik fürdőruhájához vagy passzol egyéniségéhez, vagy akár egyszerűen csak messziről is látszik a strandon, így könnyen megtalálja, ha egy frissítő fürdő után visszatér a partra.

 

 

A legtöbb törölközőt pamutból vagy pamut és szintetikus anyag keverékéből készítik. A nedvszívóság és kényelem szempontjából viszont a 100% pamut strandtörölköző a legjobb választás. Mivel a strandtörölközőt többnyire arra használjuk, hogy pihenjünk rajta – legyen szó homokos tengerpartról vagy akár napozóágyról -, ezért nagyon fontos hogy anyaga puha és kényelmes legyen. Ez a követelmény teszi a velúr kidolgozású strandtörölközőt oly népszerűvé, hiszen sokkal puhább, bársonyosabb és vastagabb mint más, gyengébb minőségű törölközők. Ezek a törölközők selymesen puhább tapintásúak, élénkebb színűek és divatosabb mintázatúak, mint a hagyományos törölközők és nem utolsósorban kényelmesen elférünk rajtuk.

Mindezért fontos, hogy amikor strandtörölközőt vásárolunk, akkor a személyes elvárásainknak leginkább megfelelő modellt válasszuk. Gondolja végig, hogy hol fogja leginkább használni, mennyire fontos a nedvszívó képesség, a design és nem utolsósorban a megfelelő méret. Ki szereti, hogyha úgy kell ellazulni a strandon, hogy közben a fű csiklandozza a hasát vagy a fejét? Mennyivel kellemesebb csak végigfeküdni a pihe-puha strandtörölközőn és tetőtől-talpig élvezni a pillanatot. És ha éppen arra van szükség, akkor a megfelelő méret többet is eltakar.